Birm

2900.00
грн.
Birm – каталітична фільтруюча засипка, що застосовується як наповнювач безреагентних станцій знезалізнення та деманганації води. Дане засипка є продуктом всесвітньо відомої компанії Clack Corporation, що отримала широку популярність завдяки своєму довговічному та надійному обладнанню, а також ряду високоефективних фільтруючих матеріалів, призначених для використання в системах очищення води. Birm є зернистим гранульованим матеріалом, що володіє чорним забарвленням і розміром гранул 0,42-2 мм. Склад засипки Birm виробник не розголошує, проте судячи з функціональних властивостей, основним матеріалом є один із різновидів алюмосилікатів. Технологія виготовлення матеріалу передбачає нанесення на поверхню гранул оксидів марганцю, заліза, а також кремнію, наявність яких в результаті і забезпечує наповнювачу Birm проходження необхідних для видалення заліза або марганцю каталітичних процесів.

Призначення та принцип роботи засипки Birm:

Birm є легким та високоефективним фільтруючим середовищем, призначеним для видалення з води домішок розчиненого заліза (до 7 мг/л) та марганцю (до 0,5 мг/л). Каталітичні властивості наповнювача Birm, тобто, його здатність прискорювати процес реакції окислення, дозволяють йому під час очищення води перетворювати розчинені домішки заліза і марганцю в нерозчинені, а потім витягувати їх і осаджувати в гранулах фільтроматеріалу. Також, слід враховувати і наявність окислювача, за відсутності, або малої кількості якого, дані реакції не здійснюються, або протікають повільніше. В даному випадку, характеризуючи сенс каталітичних властивостей засипки Birm, як і подібних наповнювачів у тому числі, ми ставимо акцент на його основному завданні, що полягає не так у самому окисленні елементів, що витягуються, скільки безпосередньо на прискоренні цього процесу і осадженні необхідних забруднень. З цієї причини, перед тим як купити Birm для нового або раніше встановленого фільтра знезалізнення води, зверніть увагу не тільки на спрямованість матеріалу, а також на його вимоги та умови застосування.

Умови застосування засипки Birm: Перш за все, слід звернути увагу на кількісну концентрацію у воді домішок, що видаляються, тобто, вміст заліза і марганцю. Концентрація даних домішок при очищенні води за допомогою наповнювача Birm не повинна перевищувати: залізо - до 5 мг/л, а марганець - до 0,5 мг/л. При цьому важливим елементом є величина водневого показника (Ph) і наявність необхідності в окислювальному реагенті. Коли при концентрації заліза до 2,5 мг/л, а марганцю – не більше 0,1 мг/л, допустимо використання фільтра без окислювача, то у разі, коли концентрація даних домішок вища, рекомендується додавання кисню, або, допустимо, використання установки озонування. Кисень є найбільш поширеним окислювачем, що подається у воду за допомогою ежектора, систем напірної або безнапірної аерації води. Дозування гіпохлориту, у разі, неприпустимо.
Водневий показник. Рівень Ph, при використанні фільтра із засипкою Birm, є одним з найважливіших елементів його експлуатації. Для видалення заліза, ph має бути не менше 6,8, а для видалення марганцю, що потребує особливої уваги, повинен становити не менше 7,8. В іншому випадку, коли Ph часто вагається від 6,5 до 7,8, видалення марганцю практично не здійснюється.
Вміст у воді, що очищається, нафтопродуктів і сірководню, має не допустимий характер, а кількість хлоридів у воді, при використанні наповнювача Birm, не повинна перевищувати 0,5 мг/л.
Також слід звертати увагу на перманганатну окислюваність води, величина якої не повинна перевищувати ГДК (5 мг/л). В даному випадку високий вміст органічних сполук, при використанні завантаження Birm, не допустимий.
Birm є безреагентним наповнювачем, і тому, для відновлення своїх властивостей, що очищає, вимагає лише періодичне промивання свого шару зворотним потоком води, що надходить. При цьому насипна маса матеріалу не висока, і для розпушування шару не вимагає великих швидкостей зворотного струму. З цієї причини, засипка Birm застосовується як у невеликих системах очищення води, так і в багатьох літражних корпусах установок промислового призначення.
Перед введенням в експлуатацію фільтра із засипкою Birm, необхідно провести зворотне промивання протягом 20 хв. При цьому, і в тому числі для нормального проходження процесу регенерації обсяг вільного простору в корпусі фільтра має становити не менше 35% від загального обсягу колони.
Термін служби засипки становить близько 4-5 років.
Ключові особливості засипки Birm:
один із найбільш ефективних зарубіжних фільтруючих матеріалів;
ефективний у боротьбі з не високою концентрацією заліза – до 5 мг/л, та марганцю – до 0,5 мг/л.
особливо важливо значення Ph , де для видалення заліза, воно повинно становити більше 6,8, а марганцю - більше 7,8;
промивається засипка Birm водою, що надходить і не вимагає високих швидкостей